את אוכלת בשביל שניים עכשיו, או שבעצם לא?
אז כמה קלוריות אני צריכה לאכול בהריון?
אחד המיתוסים הנפוצים הם שאת צריכה לאכול כמה שמרגיש לך בהריון ובכמויות מוגדלות. אז נכון, לפעמים תרגישי שאת רעבה יותר ולפעמים רעבה פחות. מצב זה אינו שונה הרבה מהרגלי התזונה שלך לפני ההריון עצמו. ישנם ימים שאת חשה בתאבון מוגבר (כמו שנשים חוות לעיתים לפני קבלת המחזור החודשי) ולעומת זאת, ייתכן ולא תחושי שאת רעבה בכלל.
ברור שאת צריכה לצרוך יותר אנרגיה מכיוון שאת מגדלת חיים חדשים בתוך הבטן, אבל הם אלו שצורכים את כל הדברים הדרושים כדי להתפתח ולגדול בצורתם הטבעית. מי שסובלת מחוסרים היא דווקא האמא ולא העובר לרוב.
מה ההמלצות של גופי הבריאות העולמיים?
ישנן המלצות של גופי בריאות עולמיים, כאשר כל אחד מחשב את מדד הצריכה מעט אחרת, לפי מספר קלוריות המחולק לפי חודשי ההריון או לפי אחוזים מתוך כמות הקלוריות שאישה צרכה לפני ההריון.
לפי הקצובה המומלצת בארה"ב (DRI), אישה במהלך השליש הראשון של ההריון לא צריכה לשנות את הרגלי התזונה שלה, בשליש השני להריון, צריכה ההריונית להוסיף כ340 קלוריות ובשליש האחרון לעלות לכ-450 קלוריות. לעומת זאת, באירופה היה מחקר שטען כי אישה בהריון צריכה להגדיל את כמות הקלוריות לקראת סוף ההריון בכ10% ממה שצרכה לפני שהתחילה את ההריון. זאת אומרת שאם צרכת כ-2000 קלוריות לפני ההריון, עלייך לצרוך לא יותר מ-200 קלוריות.
סדר גודל ממוצע של כמות קלוריות שיש להוסיף לתזונה היומית בהריון הינה כ-300 קלוריות.
מה הכי נכון בשבילי?
יש לקחת בחשבון שאף אישה אינה דומה לחברתה וכי גם לפני ההריון לכל אחת הרגלי תזונה משלה. תלוי האם האישה הייתה אקטיבית ועשתה פעילות גופנית לפני ההריון וייתכן ומשמרת אותה גם בזמן ההריון במידה כזו או אחרת.
אחת העצות הטובות ביותר שאפשר לתת – היא פחות להסתכל על הקלוריות ויותר להתמקד במקורות המזון מהם הן נובעות. הדבר החשוב ביותר בתזונה, במיוחד בזמן ההריון – לצרוך אוכל מזין ומשביע, בריא ועשיר בסיבים.
אמנם נשים רבות מדווחות על חשקים עזים לפחמימות ומאכלים רווי שומן ומטוגנים, אך חלקן מדווחות שחשות פחות בטוב לאחר שאכלו מזון שומני או מטוגן וחלק גם מקבלות צרבות קשות כתוצאה מאכילת מאכלים מסוג זה.
חשוב גם לזכור שכל מה שאת מזינה את עצמך, את גם בעצם מעבירה הלאה לעובר שלך שסופג ממך באופן ישיר הכל. הקפידי על שתיה מרובה של מים, אכילת פירות וירקות טריים ושטופים היטב (חשוב מאוד כדי להימנע מזיהומים שונים ומטפיל הטקסופלזמה).
תרומתם החשובה של אכילת פירות וירקות במהלך ההריון
לאכילת פירות וירקות יש יתרון נוסף בזמן הריון, מכיוון שהם מכילים הרבה סיבים תזונתיים ועוזרים למערכת העיכול במתן יציאות. אחד התסמינים הבולטים ביותר בתקופת ההריון הוא עצירות. לכן הכיני תרופה למכה, הזיני את עצמך במזונות בריאים וטבעיים שיתרמו גם לך וגם לתינוקך במשך תקופת ההריון.
ולסיכום – תהיי קשובה לגוף שלך, לרוב הוא ינחה אותך מה הוא צריך. ולמי שפחות מחוברת – ארגני לעצמך טבלת מזון עם רעיונות לנשנושים בריאים ומזינים.
אם את לא בטוחה שאת יודעת לארגן לעצמך תפריט וזקוקה לעזרה, תמיד אפשר לפנות לדיאטנית שתעזור לך לבנות תפריט מותאם אישית עבורך.
המלצות לארוחות המכילות כ-300 קלוריות
- 2 פרוסות לחם קל עם פרוסות אבוקדו קטן (כ150 ג')
- 2 פרוסות לחם קל, 6 כפות קוטג' , סלט קטן מעגבניה ומלפפון
- כוס וחצי של פולי סויה (אדממה)
- יוגורט 3% (גביע), בתוספת בננה ו6-7 אגוזי מלך
- צלחת פירות – 2 יחידות קיווי, בננה, תפוח עץ (אפשר גם לחלק לארוחות נשנושים של פרי אחד כל פעם במהלך היום)